Vladi Van De Wiel en Jaan Vanwildemeersch (Ex-KSVO) in duel tijdens de match van vorig seizoen. Beide spelers liggen momenteel in de lappenmand.  N De Zitter  KSVO

KSVO gleed vorige week onderuit bij Sparta Petegem. De rode lantaarn won na een match waarin KSVO zich toch bekocht voelde na een dubieuze strafschop en een ten onrechte afgekeurde gelijkmaker. Kan KSVO zich voor de laatste match van de heenronde nog eens opladen om zo de kaap van 30 punten te bereiken?

KRC Harelbeke heeft grootse plannen…

KRC Harelbeke kon zich vorig seizoen pas in de slotfase van de competitie definitief redden. We herinneren ons vooral de match in de terugronde, toen KSVO een knappe reeks had neergezet, maar in eigen huis een zware mokerslag kreeg van De Ratten. Het werd 0-4 en KSVO was terug naar af. Onze ploeg kon zich toch herpakken en beloonde zichtzelf een mooi seizoeneinde.
Harelbeke begon dit seizoen met Stijn Meert als T1, Bruno Derveaux als T2 en Vincent Hoste als T3. Binnenkort komt hierin verandering want vanaf Nieuwjaar komt Kurt Delaere over van reeksgenoot KSV Oostkamp. Hij wordt normaal gezien de nieuwe hoofdtrainer. Bruno Derveaux zet hierdoor een stapje opzij en gaat zich in de toekomst focussen op de taak van coördinator van het dagelijks bestuur. Hij zal onder meer de sportieve uitbouw helpen mee structureren en andere bestuurlijke taken op zich nemen. Voorzitter Nico Dhaenens is heel ambitieus en hoopt dat Delaere samen met Stijn Meert en Vincent Hoste zijn ploeg naar een hoger niveau kan tillen. De club zelf heeft op diverse vlakken haar werking al een stap verder kunnen brengen, wat resulteert in een pak meer toeschouwers thuis en op verplaatsing.

… maar sportief is de ploeg tot op heden echter bezig aan een matig seizoen

De ploeg begon met 3 gelijke spelen uit de eerste 5 wedstrijden. Pas op speeldag 6 werd voor het eerst gewonnen, op bezoek bij Mandel United. Een mooie 9 op 15 zorgde ervoor dat de ploeg een sprong maakte in de stand. Maar daarna zakte het terug in elkaar met als absoluut dieptepunt een 7-2 nederlaag bij KRC Gent. Vorige week herpakte Harelbeke zich met een 2-1 zegen tegen Jong EsseVee B.
 
1 KM Torhout - RC Harelbeke 3-1   9 Eendracht Aalst - RC Harelbeke 1-1
2 RC Harelbeke – SC Dikkelvenne 1-1   10 RC Harelbeke – VK Ninove 1-1
3 RC Harelbeke – Sparta Petegem 2-2   11 KSV Oostkamp - RC Harelbeke 3-1
4 RFC Wetteren - RC Harelbeke 2-2   12 RC Harelbeke – FC Merelbeke 2-0
5 RC Harelbeke – KVV Zelzate 1-2   13 RC Gent - RC Harelbeke 7-2
6 FC Mandel United - RC Harelbeke 0-2   14 RC Harelbeke – Jong Cercle B 0-3
7 RC Harelbeke - FC Voorde-Appelterre 4-0   15 FC Gullegem - RC Harelbeke 2-1
8 Olsa Brakel – RC Harelbeke 0-0   16 RC Harelbeke – Jong EsseVee 2-1

Sportief voldoet Harelbeke momenteel niet aan de verwachtingen met een 13de plaats na 16 speeldagen. Harelbeke staat 3 punten boven een barrageplaats en 4 boven de eerste rechtstreekse degradatieplaats. De ploeg scoorde 23 doelpunten en die werden gemaakt door:

Stiers Preben (4),
Samyn Emile, Van Mol Oscar, Kasmi Joenes en Vandenbroucke Niels (3),
Toye Robin, Vanwildemeersch Jaan, Dewaele Lukas, Beirlaen Jordi, Ben Omar Yassin en Santens Robbe (1).
Er wiel ook 1 owngoal

De verdediging incasseerde 28 tegendoelpunten en kan 4 clean sheets voorleggen.

KSVO wil ontgoocheling vorige speeldag doorslikken

KSV Oudenaarde zag bij rode lantaarn Petegem een reeks van tien matchen zonder verlies afgebroken en dat zorgde voor heel wat frustratie. KSVO speelde daar misschien niet zijn beste match, maar mocht achteraf zeker aan de Klaagmuur staan. Een betwiste strafschop zorgde voor een 1-0 achterstand aan de rust en nu blijkt ook duidelijk uit de beelden, dat de gelijkmaker van Casper De Buysscher ten onrechte werd afgekeurd. Vijgen na Pasen, natuurlijk, maar het zorgt toch voor heel wat frustratie. Die gelijkmaker viel immers in een periode waarin KSVO duidelijk de betere ploeg was. Het zit Stefan Leleu dan ook heel hoog en hij verwacht dan ook een geprikkeld KSVO tegen Harelbeke.

Stefan Leleu: “Harelbeke presteert momenteel onder zijn waard”

“Met 30 punten de winterstop ingaan zou heel leuk zijn, maar tegenstander Harelbeke wordt toch een taaie brok,” zegt de Oudenaardse trainer. “Het is een team met heel wat gestalte en dus gevaarlijk op stilstaande fases. Oudgediende Niels Vandenbroucke is diegene die deze stilstaande fases goed trapt. In doel hebben ze met Sammy Bossut een ervaren doelman en verder hebben ze voor ons ook wat oude bekenden in huis. Warre Coopman en Jaan Vanwildemeersch hebben een verleden bij ons. IN aanvallend opzicht haalden ze Yassin Ben Omar en Gyamfi Kyeremeh van Sporting Lokeren Temse. Ook Zaven Yagan (KRC Gent), Emile Samyn (FC Knokke) en Preben Stiers (KVO) werden aangetrokken als aanvallend ingestelde spelers. Harelbeke heeft heel wat ambities. ZE beschikken ook over een nieuwe sponsor met wel wat mogelijkheden. Ze presteren voorlopig nog onder hun waarde, maar ik zie ze wel hoog eindigen.”
Kan KSVO de mooie heenronde afsluiten met een nieuwe zege? “We willen na de ongelukkig verloren match op Sparta Petegem iets rechtzetten, maar dit wordt géén sinecure. We gaan ik elk geval tot het uiterste gaan om zaterdagavond onze heenronde goed af te sluiten”, eindigt Stefan Leleu.

Spelersinfo:

Met Lorenzo Heirwegh en Thimo Spileers heeft KSVO 2 spelers nog onzeker zijn. Het wordt afwachten tot zaterdag of beiden inzetbaar zijn.